Arne

Arne Aggefors Minnesfond

24 december 1949      - TILL MINNET AV EN SOM VERKLIGEN GJORDE SKILLNAD -                22 april 2013

Det fanns bara en Arne


Historierna är många. Normalt sett pratar man också om myter eller skrönor när en betydande person hastigt lämnar nära och kära.


Om Arne fanns inga myter eller skrönor. Det fanns bara sanningar. Sanningar som var så sanna att de i dagligt tal blev så himla roliga att prata om.


A lagsspelarna minns de eviga debatterna kring borttappade strumpor, antalet uppdruckna läskbrukar eller varför inte den 50 öring Arne kunde kräva in efter 10 timmar i en buss och lite poker. Rätt ska vara rätt.


Arne stod mer än någon annan vi känner för just rätt och riktigt. Ingenting kunde bara nonschaleras, den minsta detalj var lika viktigt som den mest framträdande.


Anders Lundin sammafattade sin resa till Elitserien med den sanning han burit med sig om anledningen till att IFK Tumba Handboll för första gången i historien tog sig till Elitserien.


"Jag är ordentligt tilltufsad. En stor varm handbollsvän har gått ur tiden. Arne Aggefors hjälpte mig med massor! Tumba Handboll hade inte spelat i elitserien så tidigt, utan Arnes fantastiska arbete. Min tankar går främst till familjen och alla Arnes vänner. Vila i frid".


Domaren Leif Löwenborg skriver


"Arne var en rak och ärlig människa , och dessutom hade han förmågan att förmedla känslan av att alltid vara välkommen till Idrottshuset . Oavsett om man var där som motsåndare eller domare , så mötte han alltid upp med ett leende. Du kommer att saknas i många avseenden. Mina tankar går till din familj , vila i frid"Christer Karlsson, Huddinge HK


"Det är med stor sorg och saknad jag ser att Arne har gått bort. Jag har under många besök i Idrottshuset med mina Huddingelag glatt mig åt våra tankeutbyten och våra munhuggningar i all vänskap. Fanns inte Arne i hallen så var det något som saknades.

Arne måste ha varit en enorm klippa för Tumba handboll. Man pratar om eldsjälar, som lever för sin idrott och sin klubb. Det finns nog inte många i detta land som personifierar detta bättre än Arne"Tommi Rönnholm, IFK TUMBA


"Träningar, matcher, Elitserien, alla tillrättavisningar, allt beröm, all kärlek. Nån man alltid kan lita på. Fått hjälp med allt ifrån klisterborttagning, till statistik, till dokumenträttning och läkeroltabletter inför SM-matcher när rösten va helt slut. Träningsmatch i Kärsby en onsdagskväll mitt i mörkaste hösten och han är där för att hålla i sekretariatet. Det kommer alltid finnas en tom stol i Idrottshuset. Stabiliteten bakom det ideella ungdomslivet och klubbkänslan kommer att förändras utan vår Arne Aggefors. En legend.

Tack för allt!"


Du kommer kunna läsa mer om Arnes sanningar under

fliken Anekdoter


Arne Aggefors Insamlingsstiftelse c/o Hallgren - Korpvägen 12 - 147 43 Tumba - kontakt@arnesminne.se