Anekdoter

Arne Aggefors Minnesfond

24 december 1949      - TILL MINNET AV EN SOM VERKLIGEN GJORDE SKILLNAD -                22 april 2013

Anekdoter och sanningar


Det finns så mycket roligt att berätta om Arne och hans ideella gärning för Tumba Handboll. Hemsidan skulle inte räcka till. Det kommer att fyllas på med anekdoter och sanningar inom kort.


"Jag fick sparken för första gången i mitt liv"


När jag första gången stiftade bekantskap med Arne i slutet av 80 talet, då som nybliven tränare för Pojkar 1975, där som bekant Arnes son Tomas spelade, blev jag varse om att det gällde att sköta sig.

Jag var själv nybliven A lagsspelare och skulle få ihop tränarrollen, jobb och fritid. Svårt var det, men jag hade sagt ja. Det blev också många sena avbokningar, till Arnes stora förtret. Efter 3-4 månader ringde Arne mig hem och berättade kort och gott att "Högquist, Du har fått sparken. Så här kan man inte sköta ett tränarjobb".


Jag tog det som en man och från den dagen visste jag också att när man hade med Arne att göra kunde man inte komma dragandes med en massa undanflykter oavsett om man lirade i A-laget eller inte.

Från den dagen visste jag också att ett åtagande i klubben skulle skötas precis som ett arbete och min stora respekt för Arnes rakhet, ärlighet och kunnande har sedan dess aldrig kunnat ifrågasättas.


/ Stefan Högquist, spelare, f.d ledare, f.d sportchef, f.d ordförande,


 

"Jag har två par i tior och tior"


Under många år färdades Arnes som överledare för A laget. Dessa resor innehåller bland annat kortspel. De oavlönade A lagsspelarna kämpade hårt för att göra resandet till en ekonomisk framgång. Arne var förstås med och spelade. Vid ett av tillfällena synade han Stefan Nylund som vräkte upp en triss, varpå Arne lite bittert säger, "jag har bara två par.........". Nylund, som är en känslomänniska börjar skratta och håva in potten under stort pådrag. Arnes mening fortsätter dock i samma lugna tempo........."i tior och tior".  En klassiker i pokerface.


"Det är bara att börja tvätta, grabbar"


Tumba Handboll hade i sin uppgörelse med Botkyrka Kommun ett åtagande att tvätta bort klistret på målburarna. Arne ansåg att det skulle följas och vid några tillfällen avbröt han tränarna och stövlade in med ett par hinkar, skruborstar och svampar. Stoppade träningen och såg till att alla tog sitt ansvar. Det var ingen som ifrågasatte Arnes auktoritet så det var bara att tvätta. För så hade ju klubben bestämt.

Arne Aggefors hade alltid koll på tiden.

Foto från Eken Cup.

Arne Aggefors Insamlingsstiftelse c/o Hallgren - Korpvägen 12 - 147 43 Tumba - kontakt@arnesminne.se